Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل بهزیستی خوزستان با اشاره به ناشناخته بودن ۲۵ درصد علل ناشنوایی، نقش عوامل ژنتیکی در بروز این معلولیت را تا ۵۰ درصد دانست.

به گزارش ایسنا؛ غلامرضا صدیق‌راد در آستانه نهم مهرماه برابر با ۳۰ سپتامبر روز جهانی ناشنوایان گفت: با توجه به لزوم انجام مداخلات به موقع و مؤثر که بر اساس آن بتوان اطمینان حاصل کرد که افراد دارای اختلالات کم‌شنوایی، قادر به دستیابی به همه قابلیت‌های اصلی زندگی خود در تمامی ابعاد هستند، "تأیید مجدد حقوق ناشنوایان" به عنوان شعار امسال روز جهانی ناشنوایان در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی افزود: کم‌شنوایی معلولیتی پنهان و شایع‌ترین نقص مادرزادی است که بر جنبه‌های مختلف رشد مهارت‌های ارتباطی، اجتماعی و هیجانی فرد و خانواده وی تاثیر می‌گذارد.

صدیق‌راد با اشاره به ناشناخته بودن ۲۵ درصد علل ناشنوایی، نقش عوامل ژنتیکی در بروز این معلولیت را تا ۵۰ درصد دانست و ادامه داد: بر اساس مطالعات متعدد در سال‌های اخیر، در صورتی که کم‌شنوایی کودک پیش از سه ماهگی تشخیص داده شود و قبل از سن شش ماهگی از وسیله تقویت‌کننده صوتی و برنامه‌های توانبخشی مناسب نظیر تجویز وسیله کمک شنوایی مناسب از جمله سمعک، تربیت شنوایی، گفتار درمانی و کاشت حلزون بهره‌مند شود، می‌تواند به مهارت‌های گفتاری و زبان قابل مقایسه با کودکان طبیعی دست پیدا کند.

وی اظهار کرد: سازمان بهزیستی با ایفای نقش خود در زمینه‌های غربالگری شنوایی، ارجاع به فاز تشخیص، توانبخشی گفتاری و شنیداری در مراکز خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی، ارائه تجهیزات توانبخشی (سمعک)، ارائه کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی، تعمیر و تعویض قطعات پروتز کاشت، ارائه خدمات توانبخشی بعد از کاشت حلزون شنوایی، آموزش و مشاوره خانواده و آماده‌سازی کودک برای ورود به مهد و مدرسه، یاریگر متخصص و متعهد کودکان دارای آسیب شنوایی و خانواده ایشان است.

مدیرکل بهزیستی خوزستان تعداد افراد مبتلا به اختلالات شنوایی استان خوزستان را ۱۲ هزار و ۷۷۶ نفر عنوان کرد و افزود: از این تعداد، ۵ هزار و ۴۳۶ نفر زن و ۷ هزار و ۳۴۰ نفر مرد هستند.

صدیق‌راد با اشاره به پرداخت کمک هزینه معیشت توانبخشی (مستمری) به ۵ هزار و ۹۵۲ خانوار و پرداخت کمک هزینه معیشت ماده ۲۷ به یک هزار و ۵۲۱ خانوار دارای معلولیت شنوایی بیان کرد: ۲۴ درصد اعتبار وسایل کمک توانبخشی در سال ۹۸ به معلولین ناشنوا اختصاص داشته است و به ۶۶۰ نفر سمعک و به ۲ هزار و ۳۸۸ نفر باطری سمعک اهدا شد.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت مرکز کاشت حلزون شنوایی خوزستان از سال ۹۲ تاکنون تصریح کرد: با توجه به اینکه سالانه بیش از ۱۵۰ پرونده برای بررسی کاشت کاندید می‌شوند و از این تعداد ۹۰ نفر در خوزستان عمل کاشت انجام می@دهند، نیاز به همکاری همه‌جانبه نهادهای مربوط برای ایجاد پوشش توانبخشی این افراد، قبل و بعد از عمل است.

مدیرکل بهزیستی خوزستان همچنین تعداد مراکز غربالگری شنوایی نوزادان را ۳۹ مرکز برشمرد و افزود: در سال ۹۸ تعداد ۸۴ هزار و ۵۱۵ نوزاد از طریق مراکز شنوایی سنجی در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی غربال شده و از این تعداد، ۸۸۷ نوزاد به مرحله تشخیص و ۲۰۵ نوزاد به مرحله مداخله رسیده‌اند.

صدیق‌راد اضافه کرد: برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه CBR نیز به افراد دارای اختلالات شنوایی تحت پوشش این برنامه در نقاط مختلف روستایی و دورافتاده این امکان را می‌دهد که به خدمات مختلف در زمینه سلامت، آموزش، امرار معاش، اجتماعی و توانمندسازی دسترسی پیدا کنند که در استان خوزستان ۳ هزار و ۳۸۴ نفر تحت پوشش خدمات CBR هستند.

وی در پایان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۹۹ دانشجو دارای اختلالات شنوایی تحت حمایت بهزیستی خوزستان از شهریه دانشجویان معلول بهره‌مند هستند، تأکید کرد: اقدامات به موقع پیشگیرانه برای جلوگیری و رفع کم‌شنوایی و یا ناشنوایی در طول زندگی هر فرد ضرورتی اجتناب‌ناپذیر و حیاتی است.

بنا به اعلام اداره‌کل بهزیستی خوزستان، چهار مرکز روزانه توانبخشی خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی در استان خوزستان با ۱۳۲ خدمت‌گیرنده با هدف رسیدن به حداکثر استقلال و عملکرد فرد ناشنوا در کنار دو تشکل و انجمن فعال در امور ناشنوایان در حال فعالیت هستند.

لینک کوتاه: asriran.com/0038sh

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مدیرکل بهزیستی خوزستان ناشنوایی مدیرکل بهزیستی خوزستان اختلالات شنوایی کاشت حلزون کم شنوایی صدیق راد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۹۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش پیش از ازدواج و خانواده به بیش از ۶ هزار زنجانی ارایه شد

به گزارش خبرگزاری مهر، شهناز آقاخانی از آموزش پیش از ازدواج و خانواده بهزیستی به بیش از ۶ هزار شهروند زنجانی خبر داد وگفت: مهارت های زندگی، آموزش پیش از ازدواج و آموزش زندگی خانواده و آموزش والدین و توانمند سازی خانواده در بلوغ و نوجوانی، مداخلات و حمایت های روانی اجتماعی در بحران ها، غربالگری اضطراب کودکان ۵ تا ۶ سال با هدف شناسایی زود هنگام اختلال طیف اضطراب کودکان را از جمله برنامه های پیشگیرانه بهزیستی است.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان زنجان اظهار کرد: در سال گذشته ۶۶۵ نفر در جلسات مهارتهای زندگی شرکت نموده اند و سه مهارت بومی سازی شده (ارتباط موثر، مهارت کنترل خشم و مهارت جرات مندی) در چهار گروه کودک، نوجوان، جوان وبزرگسال و همچنین گروه هدف بهزیستی توسط مدرسین و آموزشگران مورد تایید بهزیستی استان آموزش داده شد.

آقاخانی افزود: در سال گذشته آموزش پیش از ازدواج به بیش از ۳ هزار نفر و آموزش زندگی خانواده به بیش از ۲ هزار نفر از مخاطبین اصلی در محله ها و مدارس و دانشگاه ها و برخی ادارات و زنان سرپرست خانوار برگزار گردید و همچنین آموزش تربیت مربی برای ۴۰ نفر از آموزشگران و مدرسین و روانشناسان برگزار شده است.

وی تصریح کرد: در این دوره های آموزشی سعی شده است که والدین با نوجوانی و ویژگی های طبیعی آن آشنا شوند. اختلالات روان شناختی و روان پزشکی که زیر بنای برخی مشکلات نوجوانی است به آنها معرفی گردیده تا در صورت مشاهده به روان شناس و مشاور مراجعه نمایند. پیش نیازهای اساسی برای مدیریت نافرمانی طبیعی در نوجوان آموزش داده می شود و همچنین گام های مدیریت رفتاری نوجوانان و مدیریت مسایل خاص در نوجوانی و توانمند سازی خانواده پرداخته می شود.

کد خبر 6100977

دیگر خبرها

  • آموزش پیش از ازدواج و خانواده به بیش از ۶ هزار زنجانی ارایه شد
  • توزیع سمعک رایگان بین ناشنوایان تهران
  • کاشت ۴۰ هزار بوته گل رز در جنوب غرب تبریز
  • داوطلب شدن ۲۰ هزار خانوار در تیم‌های یاس / فعالیت ۲۰۰ مرکز توانبخشی در هلال‌احمر
  • نگران فراگیری تک فرزندی هستیم/ دیابت و فشار خون؛ تهدیدی برای گیلان
  • ۸۰ درصد بیمه شدگان سلامت همدان رایگان زیر پوشش هستند
  • هوش مصنوعی ناشناخته‌های کیهان را کشف می‌کند
  • وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی
  • بارندگی در خوزستان ادامه دارد
  • کاشت بیش از ۶۵۰ اصله نهال در ورودی شهر بوشهر