Web Analytics Made Easy - Statcounter

عرب نژاد گفت: در خراسان‌جنوبی 3 هزار و 975 نفر از اختلالات شنوایی رنج می‌برند که تعداد قابل توجهی مربوط به شهرستان بیرجند است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی عرب نژاد مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با خاورستان، در خصوص هفته ناشنوایان اظهار کرد: در خراسان‌جنوبی 3 هزار و 975 نفر از اختلالات شنوایی رنج می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کم شنوایی معلولیتی پنهان و شایع‌ترین نقص مادرزادی است، افزود: میزان شیوع کم شنوایی در زمان تولد بیش از دو برابر مجموع دیگر اختلالات قابل ارزیابی در نوزادان است؛2 تا 4 در هزار موالید دچار کم شنوایی شدید تا عمیق هستند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: میزان ناشنوایی شامل خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید میشود و در خراسان جنوبی از 3 هزار و 975 نفر 630 نفر دچار ناشنوایی خفیف،یک هزار و 364 نفر متوسط، یک هزار و 543 نفر شدید و 438 نفر دچار ناشنوایی خیلی شدید هستند.

عرب نژاد عنوان کرد: بیشترین تعداد افراد ناشنوا مربوط به بیرجند با یک هزار و 266 نفر و کمترین مربوط به خوسف با 102 نفر است.

وی در مورد علت شناسی ناشنوایی در استان، اظهار کرد: 25 درصد دلیل ناشنوایی ناشناخته، 50 درصد علت ژنتیک و 25 درصد سایر موارد از جمله زردی، بیماری‌های مادر در حین بارداری و مسائل هنگام زایمان و... است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: طبق مطالعات متعدد سال‌های اخیر در صورتی که کودک کم شنوا پیش از 3 ماهگی تشخیص داده شود و قبل از سن شش ماهگی از وسیله تقویت کننده صوتی و برنامه‌های توانبخشی مناسب بهره‌مند شود می‌تواند به مهارت‌های گفتاری و زبان قابل مقایسه با کودکان طبیعی دست پیدا کند.

عرب نژاد عنوان کرد: مداخلات توانبخشی شنوایی شامل تجویز وسیله کمک شنوایی مناسب نظیر سمعک، تربیت شنوایی، گفتار درمانی وکاشت حلزون است.

وی با بیان اینکه غربالگری نوزادان برای ناشنوایی در بدو تولد انجام می‌شود، افزود: در نیمه نخست امسال 7 هزار و 68 نفر  غربالگری شدند که 10 نفر از این تعداد مبتلا به کم شنوایی بوده و سمعک دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت:با توجه به بیماری کرونا ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی از راه دور به کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی انجام می‌شود.

عرب نژاد خاطرنشان کرد: با توجه به تعطیلی مراکز روزانه آموزشـی توانبخشـی کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی از اسـفندماه سال 98 به تبعیت از مدارس آموزش و پرورش،  به دلیل پیشگیری از تشدید روند سرایت بخشی بیماری کووید 19 و با توجه به لزوم اسـتمرار یافتن خدمات این مراکز به جهت پیشگیری از افت عملکرد کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی و حمایت از کسب و کار کارشـناسان و کارکنان شاغل در مراکز وجود بستر اینترنت در بیش از 95 درصد از مناطق کشور،شـیوه ‌امه برنامه توانبخشـی از راه دور مراکز روزانه آموزشـی توانبخشـی با مشارکت کمیته علمی و کارشـناسان توانبخشـی مراکز روزانه آموزشی توانبخشی تابعه و کارشناسان استانی و ستادی بهزیستی کشور تدوین و به استان‌ها ابلاغ شده است.

وی افزود: در اردیبهشت ماه به منظور اجرایی ساختن گام دوم فاصله‌گذاری اجتماعی و در پی ثبت اطلاعات مراکز روزانه آموزشی توانبخشی کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی در سامانه Salamat.gov.ir  توسط مدیران مراکز و دریافت کد رهگیری و مجوز آغاز فعالیت و پروتکل بهداشتی مرتبط شرایط بازگشایی و فعالیت‌های مراکز اعلام شده که شامل رعایت کامل و دقیق پروتکل‌های بهداشتی و پیشگیری مرتبط، حضور حداکثر دوسوم کارکنان مرکز در محل مرکز و یک سوم به صورت دورکاری و پیگیری اجرای برنامه توانبخشی از راه دور خدمت گیرندگان و برنامه‌ریزی نوبت‌دهی و مراجعه روزانه کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی مراکز و ارائه خدمات ارزیابی، توانبخشی یا مشاوره موکدأ به صورت انفرادی با احتراز از هرگونه تجمع و تشکیل کلاس، با پیش‌بینی امکان پیگیری اثربخشی این خدمات از طریق اجرای برنامه توانبخشی از راه دور می‌شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: از خرداد ماه در راستای به حداقل رساندن خطر سرایت بخشی بیماری کووید 19، بالا بردن ضریب سلامت کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی و خانواده‌های آن‌ها از مراکز روزانه توانبخشی و کارکنان این مراکز و استمرار و حفظ اثربخشی خدمات موضوع، شرایط فعالیت مراکز در مناطق مشخص شده توسط ستاد ملی مقابله با کرونا با رنگ‌های سفید، زرد و قرمز به صورت مجزا اعلام شده است.  

عرب نژاد گفت: برای مناطق با وضعیت سفید خدمات توانبخشی از راه دور به حداکثر کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی ممکن و ارائه خدمات انفرادی به حداکثر 70 درصد از کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی خدمت گیرنده، مناطق زرد 50 درصد و مناطق قرمز 20 درصد مشخص شده است

وی عنوان کرد: تب سنجی و کنترل علائم احتمالی بیماری در پرسنل و کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی خدمت گیرنده در بدو ورود به مرکز، اخذ رضایت نامه از سرپرست کودک مبتلا به اختلالات شنوایی، عدم سرو مواد خوراکی، پذیرش کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی جدید با رعایت دستورالعمل های معمول و فعلی و پوشش همه کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی در خدمات مرکز در یک هفته کاری در تمامی مناطق از جمله اقدامات انجام شده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: کمک هزینه ماهیانه اختصاص یافته به مرکز مطابق سهمیه منوط به رعایت کامل شیوه‌نامه، ارائه بسته خدمتی به خدمت گیرندگان، پرداخت و حقوق و دستمزد تمام کارشناسان و پرسنل غیرتخصصی به روال پیش از تعطیلی پرداخت شده است.  

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی توانبخشی از راه دور خراسان جنوبی مراکز روزانه کم شنوایی عرب نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۷۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۵ درصد جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می‌برند / پوسیدگی دندان؛ شایع‌ترین بیماری بشر

زهرا سیدمعلمی، در نشست مشارکت سازمان‌های دولتی و نهادهای مردمی در ارتقای سلامت دهان و دندان جامعه که در ارتباط با پویش کشوری سلامت دهان و دندان برگزار شد، اظهار کرد: هدف ما در این پویش علاوه بر آگاه سازی مردم درباره سلامت دهان و دندان خود، حساس سازی مسئولین سایر سازمان‌های دولتی و نهادهای مردمی است، تا مشارکت و توجه آنها را به این موضوع مهم جلب کرده و تفاهم و همکاری‌ها در این حوزه بیشتر شود.

وی با بیان اینکه همه افراد در هر دوره‌ای از زندگی با نوعی از بیماری دهان و دندان درگیر هستند، گفت: پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه و بی دندانی از جمله بیماری‌هایی است که در سنین ابتدایی و سپس در میانسالی و پیری شایع می‌شود.

مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت افزود: شایع‌ترین بیماری بشر مربوط به پوسیدگی دندان است و ۴۵ درصد از جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می‌برند.

سیدمعلمی خاطرنشان کرد: میزان پوسیدگی دندان در کودکان ۱۲ ساله ایرانی ۱/۸۴ است یعنی به طور متوسط هر کودک ۱۲ ساله ایرانی نزدیک به ۲ دندان پوسیده دارد. این وضعیت در جهان وضعیت نسبتا خوبی است ولی در سنین میانسالی میزان پوسیدگی در افراد جامعه افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: باید شاخص پوسیدگی دندان را بهبود ببخشیم و این نیازمند اقدامات پیشگیری هوشمندانه است.

سیدمعلمی ضمن مقایسه اقتصادی بین ارائه مراقبت‌های پیشگیرانه و یا انجام درمان‌های پایه و ارائه درمان‌های پیچیده و پرهزینه، افزود: با انجام اقدامات پیشگیری و درمانی پایه صرفه جویی اقتصادی زیادی در سلامت مردم و نظام سلامت می‌شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، توسعه عدالت در سلامت، پایداری ارائه خدمات دندان پزشکی در مناطق محروم، گسترش مراقبت‌های دهان و دندان برای دستیابی به هدف پوشش همگانی سلامت و بهبود سلامت دهان و دندان عموم جامعه را از اهداف دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت عنوان کرد.

سیدمعلمی افزود: برای کاهش پرداخت از جیب مردم در خدمات دندانپزشکی، علاوه بر رایگان کردن این خدمات در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و تعدیل تعرفه‌های دولتی در شهرها، از تلاش‌ها و رایزنی‌ها برای گسترش پوشش بیمه‌ای در خدمات دندان پزشکی خبر داد و گفت: امیدواریم علاوه بر بخش دولتی، دندانپزشکان بخش خصوصی نیز طرف قرارداد بیمه‌های پایه شوند تا بتوانند با کاهش هزینه‌ها به مردم خدمات دندانپزشکی را ارائه کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • ثبت ۱۲۵۳ تولد نوزاد در خراسان جنوبی
  • مراکز سیار کانون امسال توسعه می یابد
  • ۴۵ درصد جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می‌برند / پوسیدگی دندان؛ شایع‌ترین بیماری بشر
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • ۱۸ هزار سالمند نیازمند خراسان‌جنوبی زیر چتر حمایتی مراکز نیکوکاری