Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@15:43:23 GMT

اختلالات شنوایی و گفتاری چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۸۷۲۳۷

اختلالات شنوایی و گفتاری چیست؟

به گزارش اقتصادآنلاین ، دلایل زیادی برای این اختلالات وجود دارد، چه از نظر جسمی، رشدی یا از بیماری باشد و روش‌های زیادی برای درمان آن‌ها وجود دارد.

اختلال شنوایی

کم‌شنوایی حالتی است که در آن نمی‌توانید صدا‌ها را کاملاً از طریق گوش خود دریافت کنید. این اختلالات می‌تواند نوسان داشته یا دائمی باشند. میزان ازدست‌دادن این حس می‌تواند از کم‌شنوایی تا ناشنوایی کامل متفاوت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش شنوایی می‌تواند هدایت‌کننده یا حسی - عصبی باشد.

هدایت‌کننده

اختلال شنوایی هدایت‌کننده مربوط به موارد زیر است:

- کانال گوش

- لاله گوش

- گوش میانی و استخوان‌های آن

- حسگر

کاهش شنوایی حسی به یکی از موارد زیر مربوط می‌شود:

- گوش داخلی

- اعصاب گوش شما

- ترکیبی از گوش داخلی و اعصاب گوش شما.

کاهش شنوایی می‌تواند به دلیل طیف وسیعی از موارد باشد، از جمله:

- بد فرم بودن گوش

- عفونت گوش

- آلرژی

- تومور‌ها

- موم گوش نهفته

- سخت گوشی (اسفنجی شدن استخوان گوش درونی)، یک اختلال ارثی باعث ناشنوایی به دلیل رشد بیش از حد استخوان در گوش داخلی می‌باشد.

- قرارگرفتن در معرض سروصدای زیاد

- ضربه به سر

- ویروس یا بیماری

- سالخورده

این مشکلات می‌تواند روی یک یا هر دو گوش شما تأثیر بگذارد. درمان می‌تواند شامل دارو یا در برخی موارد جراحی باشد.

سایر درمان‌ها عبارتند از:

- سمعک

- کاشت حلزونی

- توان‌بخشی شنوایی یا گوشی

نقص گفتاری:

نقص گفتار، اختلال ارتباطی یا اختلال صدا نیز نامیده می‌شود، وضعیتی است که در آن در ایجاد صدا مشکل دارید. اختلالات گفتاری متفاوت است، از گاهی اوقات قادر به تولید صدا نبودن، تا اینکه اصلاً قادر به تولید صدا نباشید.

علائم نقص گفتاری عبارتند از:

- لکنت زبان

- اضافه‌کردن صدا‌ها و کلمات اضافی

- کلمات کشیده

- هنگام صحبت‌کردن صدا‌ها را تحریف می‌کنید

- ناامیدی قابل‌مشاهده هنگام تلاش برای برقراری ارتباط

- مکث‌های مکرر هنگام تلاش برای برقراری ارتباط

- مشکلات بیان

- صدای شما

اختلال گفتار می‌تواند توسط بسیاری از موارد ایجاد شود، مانند:

- اختلالات رشد

- اختلالات عصبی

- سندرم‌های ژنتیکی

- ازدست‌دادن شنوایی

برخی از اختلالات خفیف گفتاری پس از مدتی ناپدید می‌شوند. هدف از این درمان بهبود بیان از طریق گفتاردرمانی و تقویت تار‌های صوتی و سایر عضلات مورداستفاده برای گفتار است.

کمک به مشکلات شنوایی

بسیاری از درمان‌های مختلف به مشکلات شنوایی کمک می‌کند. سمعک و کاشت حلزونی برای بهتر شنیدن، صدا‌ها را تقویت می‌کنند. تکنیک‌های دیگر، مانند لب‌خوانی، به شما کمک می‌کند تا خود را با کم‌شنوایی وفق دهید.

مداخله زودهنگام در کودکان، قبل از ۶ ماهگی، می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا رشد نموده و با سرعت همسالان خود آموزش ببینند. ازآنجاکه کودکان کم‌شنوا به‌جای بهبود نقص خود، مهارت شنوایی را یاد می‌گیرند، این کار غالباً توان‌بخشی شنیداری نامیده می‌شود.

کاشت حلزونی نیز می‌تواند مفید باشد. این‌ها دستگاه‌هایی هستند که با جراحی در گوش شما کاشته می‌شوند. آن‌ها از میکروفون برای تشخیص صدا و انتقال آن به عصب شنوایی شما استفاده نموده و از آسیب‌دیدن قسمت‌های گوش جلوگیری می‌کنند.

توان‌بخشی شنوایی به بزرگسالانی که دارای مشکلات شنوایی هستند کمک می‌کند. این خدمات شامل:

- سمعک

- کاشت حلزون گوش

- استراتژی‌های گوش‌دادن

- تکنیک‌های ارتباطی

- فناوری کمکی

- گروه‌های پشتیبانی

گفتاردرمانی

گفتاردرمانی می‌تواند به افراد مبتلا به طیف وسیعی از اختلالات گفتاری، مانند موارد زیر کمک کند:

- مشکلات تسلط به گفتار

- اختلالات لکنتی

- مسائل زبان

اختلالات صوتی، مانند:

- گره‌ها و پولیپ‌های تار‌های صوتی

- فلج تار صوتی

- دیسفونی اسپاسمودیک

- اختلالات بلع، اغلب نتیجه:

- اختلالات سیستم عصبی

- بیماری رفلکس معده و مری (GERD)

- سکته

- آسیب به سر یا نخاع

- اختلالات زبان نوشتاری

- اختلالات رشدی

مرکز شنوایی به افرادی که دارای مشکلات شنوایی هستند خدمات ارائه می‌دهد، از جمله:

- سمعک

- دستگاه‌های کمکی

- گوش‌دادن به استودیو درمانی

- کاشت حلزونی گوش

- همچنین منابعی برای:

- خواندن گفتار

- گفتاردرمانی

- برنامه‌های پشتیبانی عاطفی

چشم‌انداز

اختلالات شنوایی و گفتاری در هرکسی ممکن است رخ دهد. این اختلالات ممکن است در نتیجه یک شرایط خاص یا ترکیبی از علل زیر ایجاد شوند:

- ممکن است مادرزادی باشد.

- ممکن است با افزایش سن به آن‌ها مبتلا شوید.

- ممکن است از طریق یک بیماری به آن‌ها مبتلا شوید.

اگر در اوایل تولد بچه‌ها تشخیص داده شود، مراقبت و کمک بیشتر می‌تواند یادگیری کودک را با همان سرعت همسالان خود حفظ کند. از هر سن و موقعیتی که باشید، برنامه‌ها و خدمات بسیاری برای کمک به شما در شنیدن و گفتار وجود دارد.

پربیننده ترین تولید واکسن، انقلابی در درمان سرطان / موفقیت جدید شرکت بایون‌تک عوارض بعد از واکسیناسیون را بشناسیم معجزه سم زدایی بدن با یک نوشیدنی گیاهی ۸ درمان خانگی برای بواسیر آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۶/۲۰)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شنوایی مشکلات شنوایی کاشت حلزونی گوش شما صدا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۷۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده

متخصص اعصاب و روان با اشاره به تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات افراد گفت: افراد در روزهایی که میزان آلودگی هوای بیشتری دارد، علائمی از جمله افسردگی و اضطراب را بیشتر از سایر روزها تجربه خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا شعربافچی‌زاده امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: ذرات معلق موجود در هوای آلوده می‌تواند از طریق مخاط بینی یا عصب بویایی به صورت مستقیم وارد مغز شود و به سلول‌های مغزی دسترسی داشته باشد.

وی با بیان اینکه در صورت ورود ذرات موجود در هوای آلوده، در کوتاه‌مدت شاهد کنش ذرات بر نواحی مسئول کنترل هیجانات مغز خواهیم بود، افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده، نحوه بروز هیجانات در روزهای دارای آلودگی هوای بیشتر و کمتر می‌تواند متفاوت باشد.

متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: افرادی که بدون زمینه‌ای از اختلالات روان‌پزشکی هستند، در روزهایی که میزان آلودگی هوای بیشتری دارد، علائمی از جمله افسردگی و اضطراب را بیشتر از سایر روزها تجربه خواهند کرد و ارائه خدمات سلامت روان و سرویس‌های پیش‌بینی شده در این خصوص طی روزهای آلوده به دلیل بعضی موارد از جمله افزایش پرخاشگری افراد، افزایش می‌یابد.

شعربافچی‌زاده با اشاره به اینکه تأثیرات آلودگی هوا حتی بر جنین مادر باردار نیز قابل مشاهده است، ادامه داد: هرچه میزان مواجهه افراد با آلودگی هوا و ذرات آن بیشتر باشد، تأثیرات و آسیب‌های ایجاد شده نیز عمیق‌تر و شدیدتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه مواجهه با بعضی عوامل معلق در هوای آلوده مرتبط با انواع اختلالات روان‌پزشکی است، گفت: با قرارگیری در معرض آلودگی هوا، احتمال بروز اختلالاتی از جمله اختلال دوقطبی، افسردگی و اسکیزوفرنی بین ۳۰ تا ۷۰ درصد افزایش می‌یابد و مواجهه طولانی مدت با این ذرات می‌تواند منجر به ایجاد اختلالات شناختی مزمن و پایدار در افراد شود.

متخصص اعصاب و روان اضافه کرد: ۱۲ علت برای درگیری افراد با اختلال دمانس (زوال عقل) شناخته شده است که یکی از عوامل قابل حذف، ذرات آلوده‌کننده هوا به شمار می‌رود، با قرارگیری کودکان از سنین کم در معرض آلودگی هوا، اختلالات روانی می‌توانند از سنین پنج سالگی خود را نشان دهند و کودکان در سنین بزرگسالی احساس مه‌آلودگی در ذهن خود خواهند داشت.

شعربافچی‌زاده با اشاره به وجود آلودگی هوا در محیط منازل و ساختمان‌های مسکونی خاطرنشان کرد: آلودگی هوای داخل منازل و فضاهای مسکونی نیز حائز اهمیت بالایی است و کربن دی اکسید می‌تواند یکی از عوامل آلوده‌کننده فضای داخل ساختمان باشد، بر اساس مطالعات انجام شده وجود عوامل آلوده‌کننده در فضای مسکونی می‌تواند به تمرکز شناختی افراد آسیب بزند و احساسی مانند داشتن خستگی همیشگی را القا کند.

کد خبر 751446

دیگر خبرها

  • توزیع سمعک رایگان بین ناشنوایان تهران
  • بهبود لکنت زبان در مبتلایان به اختلال گفتاری با استفاده از ویدئو کلیپ
  • بهبود لکنت زبان در مبتلایان به اختلال گفتاری با استفاده از ویدئو
  • نگران فراگیری تک فرزندی هستیم/ دیابت و فشار خون؛ تهدیدی برای گیلان
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی