Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@06:10:32 GMT

شناسايي 3 هزار نوزاد با اختلالات شنوايي

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۳۱۲۳۸

خبرگزاری آریا-معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از شناسایی حدود 3 هزار نوزاد با اختلالات شنوایی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا، افروز صفاری‌فرد درباره غربالگری شنوایی گفت: در سال 1400 حدود 900 هزار نوزاد شامل 88 درصد نوزادان متولد شده در طرح غربالگری شنوایی مورد غربالگری قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: حدود سه هزار کودک شناسایی شده‌اند که دچار مشکلات اختلالات شنوایی بودند و این نوزادان برای تشخیص دقیق‌تر و اقدامات مداخله‌ای به مراکز درمانی ارجاع داده شدند. برنامه غربالگری شنوایی در سال 1401 نیز مانند سنوات گذشته ادامه دارد و امیدواریم با فروکش کردن بیماری کرونا بتوانیم پوشش‌مان را از 88 درصد هم بالاتر ببریم.
معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: در حال حاضر نیز با همین میزان 88 درصد جزو کشور‌های با عملکرد عالی هستیم. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی کشور‌هایی که در زمینه غربالگری شنوایی بیش از 85 درصد غربالگری داشته باشند، جزو عملکرد عالی محسوب می‌شوند.
آغاز غربالگری تنبلی چشم از اردیبهشت ماه 1401
صفاری فرد درباره غربالگری تنبلی چشم گفت: برنامه غربالگری تنبلی چشم نیز به این صورت بود که از آبان ماه برنامه ما شروع می‌شد، اما از زمانی که کرونا در کشور شیوع پیدا کرد، در سال 99 به دلیل محدودیت‌هایی که وجود داشت غربالگری تنبلی چشم را از تیرماه آغاز کردیم و در سال 1400 نیز از اردیبهشت ماه کار غربالگری تنبلی چشم آغاز شد، در سال 1401 نیز از ابتدای اردیبهشت ماه برنامه غربالگری را آغاز خواهیم کرد و امیدواریم بتوانیم پوشش‌مان را در این زمینه بالاتر ببریم.
معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: با پیگیری‌هایی که انجام شد در سال 1400 برای حدود 2 میلیون و 700 هزار کودک غربالگری تنبلی چشم را انجام دادیم در صورتی که شاخص و برشی که در این خصوص تعیین کرده بودیم دو میلیون و 400 هزار نفر بود.
صفاری فرد یادآور شد: در برنامه غربالگری تنبلی چشم در کودکان 19 هزار و 332 کودک شناسایی شدند که دارای اختلال بینایی بودند این کودکان به اپتومتریست‌ها ارجاع داده می‌شوند و بعد از تشخیص دقیق در صورتی که نیاز به درمان‌های بیشتر و یا جراحی داشته باشند به چشم پزشک مراجعه می‌کنند. در برنامه غربالگری تنبلی چشم حدود 2 هزار اپتومتریست و 350 چشم پزشک با ما همکاری می‌کنند و مواردی که دارای اختلال هستند و شناسایی می‌شوند ابتدا به اپتومتریست و بعد از آن به چشم پزشک ارجاع داده می‌شوند.
به گفته وی حدود 7500 پایگاه برای غربالگری تنبلی چشم در کل کشور وجود دارد که حدود 6 هزار پایگاه به صورت سیار است و حدود هزار و 500 پایگاه نیز به صورت دائمی خدمات ارائه می‌دهند.
معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: غربالگری بینایی یکی از برنامه‌های موفق سازمان است که از سال 75 تاکنون در کشور اجرا می‌شود و توانستیم از این طریق بسیاری از اختلالات بینایی را که می‌توانست منجر به معلولیت شوند؛ به موقع شناسایی و برای درمان آن اقدام کنیم. البته در برنامه غربالگری خدمات حمایتی از جمله کمک هزینه عینک، کمک هزینه جراحی از سوی سازمان ارائه می‌شود. همچنین کمک هزینه کاشت حلزون و تامین سمعک نیز به خانواده‌هایی که دارای کودکانی با مشکل شنوایی بوده و در غربالگری‌ها شناسایی می‌شوند ارائه می‌شود.
انجام مشاوره ژنتیک برای 120 هزار نفر در سال 1400
صفاری فرد در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره مشاوره ژنتیک گفت: دفاتر مشاوره ژنتیک به افرادی که از سوی مطب‌ها و کلینک‌ها به مراکز مشاوره ارجاع داده شوند خدمات مشاوره ژنتیک را دریافت می‌کنند. در غربالگری ژنتیک مشاوره‌هایی که انجام می‌شود به صورت کاملا اختیاری بوده و اجباری نیست. خانواده‌هایی که تحت پوشش سازمان هستند نیز درصورتی که تمایل به انجام این آزمایشات را داشته باشند به صورت رایگان برای آن‌ها انجام می‌شود. در سال 1400 حدود 120 هزار مورد مشاوره ژنتیک انجام شده است.
وی همچنین درباره بانک اطلاعات ژنتیک گفت: در حال حاضر اطلاعات خانواده‌هایی که دارای سه فرزند معلول و بیشتر هستند و تحت پوشش سازمان بهزیستی بودند دریافت شده و پروفایل‌های این خانواده‌ها آماده شده است، قرار بود این طرح برای خانواده‌هایی که دارای دو فرد دارای معلولیت هستند نیز اجرا شود. از آنجا که تعداد خانواده‌ها زیاد است نیازمند اعتبارات زیادی در این بخش بودیم. هنوز نتوانستیم این اعتبارات را تامین کنیم و امیدواریم در صورت تامین اعتبار بتوانیم اطلاعات این بانک را تکمیل و بانک را راه اندازی کنیم.
معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این سوال که آیا بانک اطلاعات ژنتیک می‌تواند در پیشگیری از اختلالات ژنتیک کمک کند، گفت: بله. وقتی ما برای یک فرد این آزمایشات را انجام می‌دهیم افراد دیگری از این خانواده اگر مشاوره بخواهند می‌توانیم با استفاده از بخشی از آزمایشات این فرد تشخیص و مشاوره بدهیم و این کار از انجام آزمایشات مکرر جلوگیری می‌کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: اختلالات شنوایی غربالگری تنبلی چشم غربالگری شنوایی برنامه غربالگری خانواده هایی مشاوره ژنتیک خانواده ها ارجاع داده سال 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۱۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیران برای برنامه‌ ریزی در استان تهران نیازها را شناسایی کنند

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری صبح دوشنبه در جلسه شورای برنامه ریزی استان تهران که با حضور مدیران ادارات تشکیل شد، با تاکید بر برنامه محوری مسؤولان اظهار کرد: باید همه اقدامات منطبق بر برنامه باشد و در ارائه از زیاده گویی ها خودداری و بدون محاسبه منابع و محدودیت‌ها برآورد انجام ندهیم.

استاندار تهران با تاکید بر ضرورت انعطاف پذیری در برنامه‌ها گفت: با رعایت اصول و چارچوب‌ها و با توجه به اسناد بالادستی می‌توانیم به یک برنامه منعطف دست یابیم. فخاری با تاکید بر ارزیابی مدیران بر اساس عملکرد برنامه‌ها عنوان کرد: برنامه‌های ارائه شده باید طبق واقعیت‌ها باشند و برای مشارکت در برنامه ریزی استان نیازمند ادبیات مشترک میان همه مسؤولان هستیم.

وی با اشاره به برنامه ریزی و آینده پژوهی دستگاه‌ها و سازمان‌ها بیان کرد: برای برنامه ریزی باید انتقادها را شنید و یک برنامه عملیاتی، اجرایی و واقع گرایانه تنظیم کرد و نتیجه کار را در قالب عملکرد دستگاه‌ها به قضاوت مردم بگذاریم، چرا که در این صورت سطح پاسخگویی به مردم با کیفیت بیشتری انجام می‌شود.

استاندار تهران با تاکید بر اینکه برنامه مورد ارائه توسط مدیران باید در بستر اتفاقات تنظیم و تهیه شود گفت: در این صورت است که نیازها و ضروریات شناخته می‌شود و می‌توان برای آن برنامه ریزی صحیح انجام داد، زمانی که مدیری در تعامل با مردم باشد نیازمندی‌ها و ضرورت‌ها را شناسایی و برای آنها برنامه ریزی می‌کند.

وی با اشاره به همسو شدن افکار در مدیران بر ضرورت نظام برنامه ریزی تاکید و اظهار کرد: برای اداره کردن استان باید نسبت به میزان ظرفیت‌ها و محدودیت‌ها شناخت دقیق داشته باشیم.

فخاری در خصوص انتظارات از سازمان برنامه و بودجه در حوزه برنامه ریزی عنوان کرد: ضروری است که سازمان برنامه و بودجه از رخوت حضور در صحنه و توزیع کنندگی پول خارج و ناظر بر اقدامات اجرایی دستگاه‌ها در جهت تحقق برنامه شود و برای ارزیابی پروژه‌ها به میدان بیاید.

کد خبر 6097586

دیگر خبرها

  • هویت شهید گمنام در تبریز شناسایی شد
  • ضرورت غربالگری قبل ازدواج برای پیشگیری ازابتلای فرزندان به تلاسمی
  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • باند اشاعه فحشا‌‌ در شیراز دستگیر شدند
  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی
  • از ۷۰ مامای نمونه استان همدان تجلیل شد
  • مدیران برای برنامه‌ ریزی در استان تهران نیازها را شناسایی کنند
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است