Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سرطان روده را سومین و چهارمین سرطان شایع در مردان و زنان ایرانی دانست و گفت: باتوجه به جمعیت پنج میلیون نفری اصفهان انتظار بروز سالانه ۶۰۰ مورد جدید در این استان وجود دارد، سن شروع غربالگری درافراد باخطر متوسط از ۵۰ سالگی و در افراد چاق یا دیابتی ۴۵ سالگی است.

الهام تابش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: سرطان روده بزرگ یکی از سرطان‌های شایع دستگاه گوارش است که در ایران در مردان و زنان ایرانی سومین و چهارمین سرطان شایع به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه بروز سرطان روده بزرگ در مردان همه مناطق و گروهای سنی جهان، بیش از زنان است، افزود: این مشکل با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد هرچند در سال‌های اخیر در افراد جوان‌تر نیز بیش از قبل دیده می‌شود.

این فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد بزرگسالان مصرف سیگار، اضافه وزن، مصرف زیاد گوشت قرمز و الکل، مصرف کم میوه، سبزیجات، فیبر و کلسیم رژیم غذایی و عدم تحرک را از مهم‌ترین عوامل خطر برای ایجاد این بیماری دانست و گفت: این موارد در شمار ریسک فاکتورهای قابل اصلاح هستند اما مواردی مانند سن بالا، جنسیت مرد، سابقه فامیلی مثبت سرطان، پولیپ و بیماری التهابی روده جزو موارد غیرقابل اصلاح هستند.

سرطان روده با روش‌های غربالگری قابل پیشگیری است

وی میزان بروز این سرطان در ایران ۱۲ در ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: با توجه به جمعیت پنج میلیون نفری اصفهان انتظار بروز سالانه ۶۰۰ مورد جدید در این استان وجود دارد.

تابش با اشاره به اینکه سرطان روده با استفاده از روش‌های غربالگری تا حدودی قابل پیشگیری است، تصریح کرد: پولیپ‌ها به دنبال رشد غیرعادی مخاط روده ایجاد می‌شوند که در مدت پنج تا ۱۰ سال می‌توانند به سرطان روده تبدیل شوند اما با غربالگری و شناسایی زودرس این ضایعات و خارج کردن آنها می‌توان از ابتلاء به سرطان روده جلوگیری کرد.

وی سن شروع غربالگری در افراد با خطر متوسط را از ۵۰ سالگی و در افراد چاق یا دیابتی ۴۵ سالگی اعلام کرد و افزود: به تازگی تعدادی از گایدلاین‌ها سن شروع غربالگری را برای همه افراد با خطر متوسط ۴۵ سال پیشنهاد دادند.

آزمایش‌های لازم برای تأیید سرطان روده بزرگ

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام غربالگری در افراد با ریسک متوسط را به دو روش آزمایشات مبتنی بر مدفوع (تست فیت) و بررسی مستقیم به وسیله کولونوسکوپی بیان کرد و گفت: کولونوسکوپی با توجه به بررسی مستقیم روده بهترین روش تشخیصی است، در صورت عادی بودن کولونوسکوپی و نداشتن سابقه فامیلی این آزمایش هر ۱۰ سال تکرار می‌شود اما در صورت وجود پولیپ پس از خارج کردن با توجه به تعداد، اندازه و نوع پولیپ زمان تکرار کولونوسکوپی از شش ماه تا پنج سال بعد متفاوت است.

وی بهترین جایگزین کولونوسکوپی را تست ایمونوشیمیایی مدفوع (فیت) دانست و خاطرنشان کرد: این شیوه باید هر یک تا دو سال یک بار انجام شود و در صورت مثبت بودن تست، کولونوسکوپی در طی سه ماه از گزارش باید انجام شود ولی تکرار تست مثبت به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

تابش با اشاره به آغاز غربالگری سرطان روده بزرگ از سال ۱۳۹۵ تحت برنامه کشوری در اصفهان، اظهار کرد: این طرح همچنان ادامه دارد و به صورت رایگان در مراکز بهداشتی سراسر استان تست فیت برای افراد با سن بیشتر از ۵۰ سال انجام می‌شود بنابراین با توجه به امکان پیشگیری از این سرطان همه افراد جهت غربالگری به مراکز مربوط مراجعه کنند.

کد خبر 576629

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سرطان روده بزرگ علائم سرطان روده روش های تشخیص سرطان روده درمان سرطان سرطان سلول های سرطانی بیماری سرطان تشخیص سرطان انواع سرطان علایم سرطان دستگاه گوارش اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سرطان روده بزرگ ۵۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۷۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۱۲۰۳ بیمار تالاسمی با درجات مختلف در استان اصفهان

به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، کیان دهراب‌پور، اظهار کرد: در سامانه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، یک هزار و ۲۰۳ نفر بیمار تالاسمی با درجات مختلف در استان اصفهان ثبت شده است که تعداد ۸۶۵ نفر از این بیماران به طور مداوم (هر ۱۰ روز تا دو هفته) از انتقال خون استان، فرآورده خونی دریافت می کنند.

وی ادامه داد: میزان استفاده از خون بستگی به درجه تالاسمی افراد دارد اما هر فرد تالاسمی مداوم در اصفهان به طور متوسط در هر بار مراجعه، دو واحد «گلبول قرمز کم لکوسیت» استفاده می‌کند.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان تصریح کرد: میزان استفاده افراد هموفیلی با تالاسمی متفاوت است و افراد هموفیلی بسته به وزن بیمار بین یک تا سه کیسه خون استفاده می‌کنند.

وی تاکید کرد: افراد هموفیلی و تالاسمی هر دو بیماری با جنبه ژنتیک هستند که به فرآورده خونی نیاز دارند اما نوع نیاز آن ها با هم متفاوت است به گونه ای که افراد هموفیلی در فاکتورهای انعقاد خون و افراد تالاسمی در گلبول قرمز مشکل دارند.

دهراب‌پور گفت: تالاسمی ها به طور میانگین هر دو هفته یک بار فرآورده گلبول قرمز استفاده می‌کنند اما افراد هموفیلی زمانی که دچار مشکل می‌شوند نیاز پیدا می‌کنند.

وی اضافه کرد: تالاسمی یکی از شایع‌ترین اختلال‌ها و بیماری‌های خونی است که به طور ژنتیکی از نسلی به نسل دیگر انتقال پیدا می‌کند.

استفاده ۱۰۰ درصدی از کیسه‌های خونگیری فیلتردار و کم لوکوسیت

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان بیان داشت: با تمهیدات دیده شده، سازمان انتقال خون ایران بهترین و با کیفیت ترین خدمات را در سریع ترین وقت به این بیماران ارائه می‌نماید که از جمله این خدمات، استفاده ۱۰۰ درصدی از کیسه‌های خونگیری فیلتردار و کم لوکوسیت برای این بیماران است تا کم ترین عوارض در تزریق مداوم فرآورده خونی برای آنها ایجاد شود.

وی یادآور شد: این اداره کل، کاهش آلام بیماران و پشتیبانی از سلامت و درمان بیماران نیازمند به خون را با تامین خون و فرآورده سالم و کافی مسوولیت و ماموریت اصلی خود می‌داند و تلاش دارد تا با افزایش کیفیت و کمیت خون و فراورده‌ها به این مهم دست یابد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903948

دیگر خبرها

  • این سرطان علائم اولیه ندارد، غربالگری را جدی بگیرید
  • فرودگاه شهید بهشتی سالانه ظرفیت پذیرش ۲ میلیون مسافر را دارد
  • نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
  • سم قارچ‌های وحشی با پختن از بین نمی‌رود / آمار افراد مسموم به ۸۷ نفر رسید
  • ثبت ۱۲۰۳ بیمار تالاسمی با درجات مختلف در استان اصفهان
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • تردد سالانه ۸ میلیون زائر در آرامستان باغ رضوان
  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • بیماران و کهنسالان چشم انتظار بهار و آغوزفروشان دوره‌گرد